Kostrådgivning

Vi arbejder med kostens sammensætning.

Specifikt undersøges hvordan det nuværende kostmønster passer til Næringsstofanbefalingerne.

Hvordan spises der i dag? Hvilke ændringer kan vi sammen finde frem til, som kan skabe varige og ønskede effekter for den dig?

Vi arbejder med sammenhængen mellem proteinindtag, kulhydratindtag og fedtindtag.

Vi taler om mæthedsfornemmelse, måltidsstørrelser, hyppighed og indhold.

Vi sammenligner forskellige fødevarer og deres energiindhold for at opnå forståelse for kostens energitæthed sammenholdt med den faktiske volumen af kosten.

Det ideelle energiindtags størrelse er forskelligt fra person til person.

Generelt afhænger det af køn, alder, fysisk aktivitet, sygdom og hormonbalance.

Kort kan det siges, at et højere energiindtag end personens energiforbrug skaber øget vægt, et mindre energiindtag skaber vægttab. vægt.

Målet med en kostintervention kan derfor være såvel at opnå en balance mellem energi forbrug og indtag som en enten en vægtøgning eller et vægttab.

For at kunne måle forandringer undervejs i forløbet ser vi på vægt, BMI, kroppens fedtindhold både i starten af forløbet og undervejs, når det er formålstjenligt for den enkelte